Sharing is caring: 5 topinitiatieven uit onze hoofdstad


Slimme deeloplossingen schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Ze bieden een alternatief antwoord op dagelijkse problemen en frustraties. Want wat als je geen auto hebt en je spullen door de stad wil vervoeren? En hoe raak je snel aan het gereedschap voor je verbouwingen, zonder een half fortuin te moeten uitgeven? Mijn eigen parkeerplaats aan anderen aanbieden? Waarom ook niet!

Niet alleen bringr doet er alles aan om het leven in onze hoofdstad makkelijker te maken. Ook de volgende sharing initiatieven laten Brusseleirs des te meer voordelig genieten.

Zipcar

Steeds minder Brusselaars schaffen zich nog een auto aan. Logisch. Naast alle onkosten, slikken parkeermeters in de stad nog eens gewillig je kleingeld op. Laat staan de huur voor een eigen, vaste parkeerplaats. Autodelen met Zipcar veegt dit probleem van de baan. Geen gedoe meer met parkeermeters, benzine of verzekering. Alles is in de tarief inbegrepen. Bovendien zie je in realtime alle beschikbare auto’s in de buurt. Gewoon de app installeren, de dichtstbijzijnde auto reserveren en vertrekken maar.

Sharemypark

Toch met de eigen auto op pad door Brussel? Dan is een parkeerplaatsje bemachtigen vaak geen lachertje. Via Sharemypark kan je er online snel een boeken dichtbij je bestemming. Een handige app ook voor wie zelf geen auto heeft, maar toch over een private parkeerplaats beschikt. Zo kan je een extra centje bijverdienen wanneer je ze niet gebruikt.

Bsit

Oh nee, vanavond een feestje op je planning en er is geen babysit geregeld? Geen nood. Met Bsit is dit tegenwoordig kinderspel. Dankzij de aanbevelingen door kennissen of vrienden vind je snel een betrouwbare oppas in de buurt. Zo bespaar je jezelf tientallen telefoontjes en kan je toch last-minute nog met een gerust gemoed uitgaan. Betalen doe je achteraf eenvoudig met de app of gewoon cash.

Tournevie

Wie eerst nog van Bob de Bouwer moet spelen om zijn optrekje woonklaar te maken, ziet zijn bankrekening vlug gekelderd. Vooral power tools kosten handenvol geld. Gelukkig is er Tournevie, een uitleendienst waarmee je tegen een spotprijs ongelimiteerd toegang krijgt tot een handig gamma aan kwaliteitsgereedschap. Zo kan iedereen goedkoop naar hartenlust renoveren, klussen en repareren. Kunnen we het maken? Nou en of!

Co-oking

Steek je graag zelf de handen uit de mouwen om een feestmaaltijd te prepareren. Mis je echter een volledig uitgedoste keuken als die van Jeroen Meus? Dan is co-oking de ideale plek om je culinaire fantasieën de vrije loop te laten. Deze co-cooking place biedt een industriële keuken met professionele infrastructuur ter beschikking voor al wie graag in de potten roert: foodies, patissiers, (hobby)koks, traiteurs … Smakelijk!

Wist je trouwens dat bringr-gebruikers nu extra voordelig Zipcar kunnen testen? Met de code BRINGR geniet je nog tot het einde van de zomer van gratis registratie en 75 minuten rijkrediet bij Zipcar.be!

Interesse?

Laat je telefoonnummer of e-mailadres achter en iemand van bringr team neemt contact met je op.

Benieuwd naar bringr? Ga van start en verzend vandaag nog je eerste pakje.

  • Download in de App store
  • Ontdek het op Google Play
  • Verkrijgbaar op desktop