“Met bringr spelen we in op de veranderende noden bij onze Carrefour-klanten”


Stel je voor: je boodschappen aan huis geleverd, wanneer het jou uitkomt. Klinkt als muziek in de oren? Bij Carrefour Belgium is het geen utopie meer. De retailer vond in bringr de ideale partner om zijn thuislevering nog beter af te stemmen op de klant. Het testproject in zo’n 40-tal Carrefourwinkels is nu al een schot in de roos.De tandem Carrefour-bringr biedt een antwoord op het veranderende koopgedrag van de klant. “Klanten worden meer eisend en daarop willen we inspelen. Ik zie die evolutie goed genoeg bij mijn tienerkinderen. Ze willen na 20 u. nog een winkel kunnen binnenstappen, spenderen doorgaans meer tijd op webshops dan in fysieke winkels en zien graag bestellingen de volgende dag geleverd aan huis. Het liefst nog wanneer ze zelf thuis zijn.”, vertelt Arnaud Lesne, directeur B2B en innovatie bij Carrefour Belgium.

Bij ons kan iedereen via drive.be op elk uur van de dag boodschappen doen. Voor leveringen waren we, naast de traditionele thuislevering nog op zoek naar een snelle, flexibele en transparante oplossing. Eén die onze producten bij je thuis afzet op het moment dat jij dat wil. Ja, zelfs in het weekend! Al snel bleek dat bringr deze beloftes kan waarmaken en zo het leven van onze klanten makkelijker maakt.” klinkt het enthousiast bij Arnaud.

Innovatie, meer dan een buzzword

“Innovatie staat bij Carrefour hoog op de agenda”, vervolgt hij. “Het is een buzzword dat retailers graag in de mond nemen, maar waar niet iedereen even fel op inzet. Wie durft innoveren, weet dat er risico’s aan verbonden zijn. Net dat trial-and-errorspel maakt het zo interessant. Je leert continu bij tot je uiteindelijk de juiste match vindt om je probleem te tackelen. Ook bij bringr zien we die ingesteldheid terug. Het staat open voor feedback en helpt voortdurend mee te zoeken naar de beste oplossing. Die frisse wind laat toe aan een retailer als Carrefour om mee te surfen op de digitale golf.”

Dichter bij de klant

“Met bringr kunnen Carrefour-klanten maximaal profiteren van het ruime aanbod, verdeeld over 3 winkelformules: Hypermarkt, Market en Express. Ons volledige gamma komt op die manier dichter bij de klant. Zo kunnen Express-klanten uit de buurt binnen de 2 uur hun boodschappen aan huis geleverd zien. Ook wie bijvoorbeeld in de stad woont, en geen Hypermarkt om de hoek heeft, kan bij ons de nieuwste Iphone online bestellen en binnen de 24 uur van een bringr-chauffeur ontvangen.” legt Arnaud uit.

Altijd vers aan de deur

Ook Carrefour Market Molière in hartje Brussel doet mee aan het proefproject. “Voor ons is het vooral belangrijk dat onze verse producten ook vers aan huis geleverd worden.”, vertelt winkelverantwoordelijke Vincent Mainil. “Zo zorgen isotherme zakken ervoor dat wat fris is, ook fris blijft. De bringr-chauffeurs die onze boodschappen leveren hoeven bovendien meestal niet verder dan 5 kilometer te rijden. Alles raakt dus snel bij de klant.”

Vincent heeft het volste vertrouwen in de bringr-chauffeurs. “Waarom zou ik ook niet? Onze klanten kunnen, net als wij, live met hen chatten en hun achteraf een score geven. Een zeer transparant systeem dus voor zowel gebruikers als chauffeurs.”

Van het leven genieten

“Wie er van onze klanten gebruikmaakt van bringr? Dat loopt heel erg uiteen. Zowel koppels die zoveel mogelijk tijd willen doorbrengen met de kinderen, als alleenstaanden die volop willen genieten van sporten, hobby’s of vrienden. Maar ook ouderen vinden de weg naar bringr, hoor.

Die laatsten zijn soms moeilijk te been, en voor hun boodschappen afhankelijk van buren of familie. Dankzij bringr hoeven minder mobiele mensen zich niet te schikken naar de uren waarop vrienden of familie kunnen helpen. Ook autolozen die graag te voet komen, kunnen hun zwaardere aankopen makkelijk met bringr aan huis laten leveren. Onlangs zag ik in onze winkel een jonge vrouw met een baby op haar schouder 2 volle winkelkarren voortsjouwen. Allesbehalve praktisch. Toen we haar over bringr vertelden, was ze meteen verkocht. Een handige oplossing dus ook voor wie dagelijks tussen de luiers zit. Zo geniet iedereen des te meer van het leven.”, besluit Vincent.

 
 
Geniet zelf nog tot 31 oktober 2017 van de gratis thuislevering van je boodschappen: www.carrefour-delivery.be

Interesse?

Laat je telefoonnummer of e-mailadres achter en iemand van bringr team neemt contact met je op.

Benieuwd naar bringr? Ga van start en verzend vandaag nog je eerste pakje.

  • Download in de App store
  • Ontdek het op Google Play
  • Verkrijgbaar op desktop